» Termeni si conditii

Termeni si conditii

Termeni si conditii 

Te rugam sa citesti cu atentie termenii si conditiile de utilizare la accesarea site-ului, intrucat acestia se aplica pentru orice tip de utilizare a site-ului.
Prin accesarea site-ului nostru confirmi ca accepti acesti termeni si conditii de utilizare si ca esti de acord cu respectarea acestora.
Daca nu esti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare, ai optiunea de a nu utiliza site-ul nostru.
 

Despre noi

Magazinul online www.explore52.ro este administrat de Societatea Comerciala SC Explore Division SRL cu sediul in Brasov, Strada Balea, Nr 8, Camera 1, Ap 2, CUI RO40695993, inregistrata la Registrul Comertului cu J8/928/2019. 
Ne poti contacta prin
 1. e-mail office@explore52.ro 
 2. telefon 0040 720 152 522. 
www.explore52.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).
 

Definitii generale www.explore52.ro

Ne rezervam dreptul de a actualiza site-ul in orice moment si de a schimba continutul acestuia. Te rugam sa ai in vedere ca nu avem obligatia de a actualiza site-ul si informatiile acestuia in timp real, asa ca nu te vom anunta de modificarile aduse sau erorile aparute. 
Utilizarea site-ului nostru, precum si informatiile disponibile, se face pe raspunderea unica a Utilizatorului. Acest site este adresat doar persoanelor care au cel putin 18 ani, care s-au inregistrat corespunzator pe www.explore52.ro. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Utilizarea site-ului www.explore52.ro este si acceptul tau ca ai varsta legala. 
 1. Utilizator - orice persoana fizica ce este inregistrata pe site si are acces la continutul site-ului www.wxplore52.ro, trimis prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.  
 2. Client/cumparator - orice utilizator care plaseaza o comanda si care isi da acordul ca datele sale personale sa intre in posesia www.explore52.ro pentru a fi procesate, prin crearea unui cont.
 3. Cont - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit accesul la zonele restrictionate ale site-ului prin care se face accesul la Bunurile si Serviciile www.explore52.ro. Utilizatorul este responsabil de informatiile transmise si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate. 
 4. Comanda - un document electronic, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului intentia sa de a achizitiona Bunuri prin intermediului Site-ului. 
 5. Bunuri si/sau Servicii - orice bun sau serviciu listat pe site-ul www.explore52.ro. 
 6. Continutul are urmatoarea definitie:
 • toate informatiile de pe SITE ce pot fi vizualizate si accesate prin utilizarea unui mijloc electronic.
 • orice e-mail trimis Utilizatorului sau Clientului de către www.explore52.ro printr-un mijloc de comunicare disponibil.
 • orice informație comunicată, conform informațiilor de contactare.
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de www.explore52.ro intr-o anumita perioada.
 • date referitoare la www.explore52.ro. 

       7. Newsletter - informare periodica, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre www.explore52.ro intr-o anumita perioada, continand informatii generale si tematice.

       8. Tranzactie - incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre www.explore52.ro. Datele cardului de plata nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre www.explore52.ro, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare ale datelor de identificare ale cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
 

Drepturi de proprietate intelectuala

Toate informatiile ce alcatuiesc continutul site-ului, nume, logo, fotografii, grafica sau alte date, sunt supuse Legii nr. 8/1996 a dreptului de autor. Este permisa vizualizarea si folosirea tuturor informatiilor folosite de www.explore52.ro doar pentru a face o comanda. Orice alta intentie de folosire ale informatiilor www.explore52.ro poate fi sanctionata.
Va rugam sa nu utilizati nici o parte din continutul site-ului nostru cu scopuri comerciale fara a obtine un acord scris din partea noastra. In caz contrat, vom actiona caile legale pe care le avem la dispozitie. 
Nu raspundem, insa, de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care ajungem, prin legaturi din continut. 
 

Confidentialitatea datelor personale

Site-ul www.explore52.ro poate fi accesat gratuit și simpla navigare a paginilor acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator.
Orice vanzare de bunuri si servicii prin intermediul www.explore52.ro necesita furnizarea datelor personale pentru ca prelucrarea comenzii sa fie posibila.
Daca nu vrei sa avem acces la datele tale personale, iti respectam decizia si te rugam sa ne anunti cu privire la acest lucru. Insa, trebuie sa stii de ce iti cerem cateva dintre datele tale personale si ce vrem sa facem cu ele.
Te rugam sa citesti motivele pentru care iti cerem date personale, inainte de a decide ca nu vrei sa le colectam.
In general, datele tale personale sunt colectate direct de la tine, atunci cand:
- Iti faci un cont pe site-ul nostru, explore52.ro, unde ne lasi adresa de e-mail, numele si prenumele.
- Te inscrii la newsletter, unde ne lasi adresa de e-mail, numele si prenumele.
- Plasezi o comanda, unde ne furnizezi informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, e-mailul tau, adresa de livrare, numarul de telefon, datele cardului bancar si tot ce tine de plasarea unei comenzi. 
- De asemenea, vom colecta anumite informatii cu privire la comportamentul tau in timpul navigarii tale prin site-ul nostru, pentru a-ti personaliza experienta online si a-ti pune la dispozitie oferte adaptate profilului tau.
Ca regula generala, vom stoca datele tale cu caracter personal cat timp vei avea cont pe site-ul nostru www.explore52.ro. Poti oricand sa ne soliciti stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si noi vom da curs acestei solicitari.
Nu iti garantam ca site-ul nostru este securizat 100%, te rugam sa folosesti programele de calculator si software anti-virus potrivite pentru a evita orice neplaceri. 
Nu vom solicita Clientilor sau Utilizatorilor, prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la datele tale confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Exceptie fac persoanele juridice, in numele carora se va face facturarea unei comenzi. 
 

Cui transmitem datele tale cu caracter personal?

- Firmelor de curierat
- Furnizorilor de servicii de plata si bancare
- Furnizorilor de servicii IT
In ciuda masurilor luate pentru a-ti proteja datele cu caracter personal, iti atragem atentia ca, in general, transmiterea de informatii pe internet nu este complet sigura si ca exista riscul ca datele sa fie utilizate de catre terte parti neautorizate. Vom face tot posibilul ca aceasta situatie sa nu apara dar trebuie sa stii ca exista unele vulnerabilităti ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru direct.

 
Comanda si metodele de plata

Comenzile se pot plasa si telefonic sau prin e-mail, totusi iti recomandam crearea unui cont pentru a putea urmari stadiul comenzilor sau a evita re-introducerea acestor date la o comandă ulterioara.
Plata se poate face:

 • plata ramburs/cash in momentul in care coletul ajunge la tine
 • plata in rate – fara dobanda

Dacă esti posesorul unui card de credit Star BT, poti plati in rate fara dobanda produsele comandate.
in momentul in care finalizezi comanda, trebuie sa selectezi in sectiunea ”Metode de plata” optiunea ”Plata in rate”. Sistemul MobilPay va detecta automat tipul cardului tau si iti va da posibilitatea de a alege numarul de rate.

 
Expeditia, livrare si costuri de transport

Livrarea se face prin curier rapid.
Livrarea produselor se face în 24-48 ore din momentul confirmarii comenzii, specificata prin e-mail sau telefonic. Expedierea produselor se face doar pe teritoriul Romaniei, prin firme de curierat. Perioada de livrare se poate prelungi în perioada campaniilor de reduceri ( Black Friday, Campanii de sezon). In cazul in care produsul nu poate fi livrat, ne obligam sa te informam despre aceasta indisponibilitate.
Pentru toate comenzile de peste 300 de lei, transportul este gratuit pentru localitatile in care FAN CURIER are puncte de lucru si nu sunt inclusi kilometri exteriori. Vezi lista punctelor de lucru aici: http://www.fancourier.ro/wp-content/uploads/2012/03/locatiiFAN-complet.pdf. In cazul in care FAN CURIER solicita plata kilometrilor exteriori ca urmare a faptului ca localitatea in care se efectueaza livrarea nu se afla in raza punctelor de lucru, atunci aceasta valoare va fi achitata de catre client.

Pentru comenzi cu valoarea sub 300 de lei, transportul se calculeaza la finalul comenzii. Poti renunta la o comanda efectuata, atunci cand te vom contacta, conform art. 7.3.3.

 

Pretul

Preturile afisate pe www.explore52.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA. In cazurile unor reduceri de preturi, acestea vor fi comunicate pe site-ul www.explore52.ro sau prin mijloace tehnice de comunicare. In descrierea produselor si/sau serviciilor se pot utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in preturile produselor respective.
Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.4.3.3, incluzand costul de transport inseamna si acceptul acestuia detaliilor de livrare a produsului/ale produselor. 
 

Disponibilitatea unui produs

Toate stocurile se actualizeaza cel putin o data pe ora. Ne asumam dreptul de a nu putea livra un produs daca el apare pe site in momentul plasarii comenzii, dar nu mai este in stoc la momentul confirmarii comenzii.
Confirmarea unei comenzi se face automat la inregistrarea comenzii in sistemul nostru. Pot aparea situatii neprevazute, in acest caz vei fi contactat de unul dintre operatorii nostri. Pentru detalii legate de garantia produsului achizitionat, te rugam sa ne contactezi la shop@explore52.ro. Toate produsele comercializate au o garantie intre 30 zile si 2 ani, pentru defecte ascunse de fabricatie. Garantia nu acopera daunele produse prin transport, purtarea necorespunzatoare, ingrijire neadecvata, modificari aduse produselor sau distrugerea etichetelor produselor.
Produsele care prezinta defectiuni si sunt in garantie pot fi returnate daca indeplinesc conditiile specificate in certificatul de garantie. Reparatia sau inlocuirea produselor se va face in termen de 14 zile calendaristice, conform Legii 449/2003 si O.G. 21/1992 din Romania.
Produsele cu defecte se trimit catre www.explore52.ro insotite de factura fiscala in original si certificatul de garantie. Lipsa acestor documente atrage iesirea din garantie a produselor.
 

Garantia produselor 

Toate produsele comercializate de www.explore52.ro beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003. Art. 11 din Legea 449/2003 specifica faptul ca fiecare Client poate solicita repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia, in cazul in care produsul face cazul unui defect de fabricatie si nu proasta purtare. 
 

Politica de retur

Daca marimea comandata nu se potriveste, o poti schimba cu alta marime sau alt produs, iar noi suportam transportul dus-intors, doar pentru primul retur de marime sau produs. Daca doresti sa schimbi a doua oara, costul transportului va fi suportat de tine.
In cazul in care doresti returnarea banilor, returul unui produs se face cu certificatul de garantie si etichetele in starea lor originala. NU se accepta retururi de marimi sau retururi de bani daca produsele nu au etichetele initiale. 
Produsele trebuie returnate in aceeasi stare in care au fost livrate, fara sa prezinte urme de uzura sau deteriorare. 
 
Vom suporta noi costul unui retur in urmatoarele cazuri:
Coletele prezinta deteriorari severe. Ne cerem scuze pentru acest lucru, se poate intampla din diferite cauze. 
Produsele au fost livrate sau facturat gresit
Produsele prezinta defecte de fabricatie in momentul in care au ajuns la tine
Produsele au marimi gresite, din cauza noastra. 
 
Conform art 7.8.2 te rugam sa te asiguri ca produsele la care ai facut referire vor fi returnate catre noi in maxim 10 zile lucratoare de la data notificarii, in caz contrar vom considera cererea ta nefondata sau invalida.
 

Returnarea contravalorii produselor

In cazul in care plata s-a facut prin transfer bancar si se doreste returnarea banilor, banii pot fi returnati doar in contul personal, specificat de tine. Nu se accepta returul banilor in conturi pe alt nume decat cel din comanda. Nu se returneaza bani numerar prin curier sau posta. 
In cazul in care renunti la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii contravalorii produselor/serviciilor achizitionate de pe www.explore52.ro, suma aceasta va fi deblocata in maxim 48 de ore de la data la care am luat la cunostinta.
In cazul in care ai modificat comanda, conform art 7.3.8, iar contravaloarea noii comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, vom returna valorea diferentei dintre comanda initiala si noua comanda, in maxim 48 de ore de la data la care am luat la cunostinta. 
In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 de zile din momentul in care vom confirma ca am primit produsul IN ACEEASI STARE in care a fost trimis. 
 

Erorile tehnice pe www.explore52.ro

Ne rezervam dreptul de a nu onora o comanda daca din cauza unei erori tehnice, pretul final de vanzare al unui produs din comanda este intr-atat de disproportionat fata de pretul anterior al respectivului produs incat pretul este derizoriu. Vom anunta clientul in cel mai scurt timp posibil despre eroarea aparuta. NU VINDEM PRODUSE CU PRET 0! 
 
Iti multumim pentru vizitarea site-ului nostru, 
echipa explore52.ro